[Merkaartor] X Error: RenderBadGlyphSet ?

Chris Browet cbro at semperpax.com
Thu Apr 23 08:13:04 BST 2009


Could you all tell me your:
- Qt version
- X version
- Graphic chipset + X driver + version

Please.

Thanks

(I obviously never experienced this, but I'm mostly testing Linux thru VNC
or the Cygwin X server, so I'm 80% sure it is a Qt/X/driver issue)

2009/4/23 Arnd Baecker <arnd.baecker at web.de>

> On Thu, 23 Apr 2009, Chris Browet wrote:
>
> > Looks like there is some reports regarding Qt and threads relating to
> this.
> >
> > Could you confirm it happens to you when the Yahoo! background is
> activated?
>
> It happens both when Yahoo! is activated and also when it is not
> activated.
> (hmm, just got a crash while just testing this;
> I also had one yesterday; presumably I should built a debug
> version to provide proper backtraces ...)
>
> Thanks a lot, Arnd
>
>
>
> > Thx
> > - Chris -
> >
> > 2009/4/22 Arnd Baecker <arnd.baecker at web.de>
> >
> > > On Wed, 22 Apr 2009, Akkana Peck wrote:
> > >
> > > > Arnd Baecker writes:
> > > > > Hi,
> > > > >
> > > > > with current svn I almast always encounter
> > > > >   X Error: RenderBadGlyphSet (invalid GlyphSet parameter) 184
> > > > > which renders the whole application unuseable,
> > > > > because no text is displayed.
> > > > > Surprisingly, this does not happen everytime, eg
> > > > > from time to time I get a normal looking and useable merkaartor.
> > > > >
> > > > > To me this sounds similar (or even the same?) as
> > > > >
> http://article.gmane.org/gmane.linux.debian.devel.bugs.general/559816
> > > > > https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=495182
> > > > >
> > > > > I am using Qt 4.4.3.
> > > >
> > > > I have the same problem, on Ubuntu 8.04 and 8.10 -- reported it
> > > > here several weeks ago,
> > > >
> > >
> http://lists.openstreetmap.org/pipermail/merkaartor/2009-March/001478.html
> > >
> > > Hmm, as a follow-up to the discussion there:
> > > I am not sure that this is a X server problem, because
> > > a) I have been using a previous 0.13-svn version without any issues
> > >   before on the same machine (kubuntu 8.04)
> > > b) As it sometimes does work, I can even have one properly
> > >   working merkaartor and one disfunctional merkaartor
> > >   at the same time ..
> > >
> > > > It unfortunately makes 0.13 unusable.  I had to go back to 0.12. :-(
> > > > (Which may not work now that OSM has switched to the 0.6 protocol.)
> > >
> > >
> > > Best, Arnd
> > >
> > > _______________________________________________
> > > Merkaartor mailing list
> > > Merkaartor at openstreetmap.org
> > > http://lists.openstreetmap.org/listinfo/merkaartor
> > >
> >
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/merkaartor/attachments/20090423/37507438/attachment.html>


More information about the Merkaartor mailing list