[Talk-cz] gps a navigace na CR2 dnes

karpi.lists na email.cz karpi.lists na email.cz
Pátek Duben 16 08:37:15 UTC 2010


Zdravím,
zachytil jsem, že dnes (pá 16.04.010) na Českém rozhlase 2 věnují tématu gps, elektonických map a věcí okolo. Je to takové pásmo, sestávající se z krátkách vstupů průběhem celého vysílání. Zmiňovali tam už všechno možné, autonavigace, a že prý češi propadli geocachingu (napodruhé i správně vyslovili ,) Ale o tom že existují i mnohem smysluplnější a neméně zábavné způsoby jak využít gpsku, a že i v tom jsou češi na špičce, o tom tam nikdo nic neví. Obecně o úskalí licencování map, jejich kvalitě a projektech "lidi sobě" tam ještě nepadlo ani slovo.

Tohle denní téma v rozhlase vrcholí pořadem "Káva o čtvrté" - tam se sejde vždycky plno odborníků, a ti od čtyř do pěti na dané téma rozumují. Teď pozor. Na konci tohoto pořadu, tedy něco po 16:45 tam dostávají prostor telefonáty posluchačů. - Myslím že jedinečná příležitost jak do tohto informačního vakuua něco přifouknout.

Zavolal bych tam sám, ale vím jistě že nebudu tou dobou k dispozici. Asi bych to formuloval spíše opravdu jako doplňující informaci, vtip, inspiraci k smysluplnému využití, aby to nevyznělo jako reklama, útok, žádost nebo jakejkoli nátlak. Možná tam budou trvat na "otázce" tak bych jim vyhověl a naformuloval to jako otázku. Myslím že do jedné, dvou minut ze toho dá vměstnat opravdu dost. Takže pokud si tenhle mail otevře teď 50 lidí z vás, deset z nich si nabrousí svoje vyjadřovací schopnosti, tak to by bylo, aby se tam nakonec jeden neprovolal .) Víc vstupů, pokud by nedodaly nic nového - to už by asi bylo, podle mě, zase kontraproduktivní..


                                                                                                           Tolik tedy odemě, dík za přečtení.





Další informace o konferenci talk-cz