[Talk-dk] Svar: Re: hvordan mapper I hvis jeres gps-sport ikke matcherhusenes placering?

Erik Klausen ekl at hjemmebedst.dk
Ons Apr 28 08:15:01 BST 2010


Hej.

Postnummer-skiftet er beskrevet på http://www.postdanmark.dk/cms/da-dk/nye_postnumre.htm

Man kan, som tidligere beskrevet her på listen,  filtrere i JOSM, så kun adresse-noderne er synlige. Herefter kan man blok-markere noderne i et område, og ændre postnummeret for hele markeringen på en gang. Derved bliver det en overkommelig opgave at opdatere postnumrene, og derefter opdatere adressenodernes position.

Muligvis kan det gøres uden lokalkendskab; der er ihvertfald en liste på det ovenstående link med vejnavne og nyt postnummer.

mvh.
Erik Klausen

>>> Peter Brodersen<peter at ter.dk> 28-04-2010 02:48 >>>
Hej,


Jeg havde den her post i baghovedet, og kom netop i tanke om et problem, efter jeg så min bot tjekke tusindevis af adresser i Randers uden succes i AWS.


Så vidt, jeg husker, var der netop en del af Randers-området, som skiftede postnummer for noget tid siden. Sandsynligvis rummer de gamle KMS-data (fra 2002) det gamle postnummer, og derfor findes de adresser ikke længere, når man forsøger at lave et friskt opslag.


Der er således masser af adresser, som ved en senere opdatering, trænger til at blive helt skrottet. Jeg overvejer stadigvæk en god plan for en fremtidig opdatering.


Er der tale om adresser, der ikke længere eksisterer med det givne postnummer/bynavn, så skal noden nok bare fjernes - forudsat at der ikke ligger andet i den node end adressedata. Alternativt strippes noden bare for adressedata for at efterlade hvad der siden hen måtte være blevet tilføjet i noden.


- Peter Brodersen


2010/4/22 Rasmus Vendelboe <r.vendelboe+osm at gmail.com>

Hej Jesper,


Det kommer vel an på hvor grundig du som mapper er og hvad præcisionen på dit GPS trace i området er. Hvis det er et enkelte steder du har det her problem, og afvigelsen på tracen er mindre end det du gerne vil flytte vejen, så placer den som du mener den reelt ligger ellers ser jeg intet problem i at flytte vejene et par metre. Du kan selvfølgelig planlægge en tur forbi stedet igen og få nogle flere traces at sammenligne med. Hvis du stadigvæk er usikker på din præcission så kan du bruge OSMinspector (mapcompare) til at sammenligne direkte oven på forskellige andre kort [1].


Det bør samtidigt observeres at den importerede KMS data ikke altid er helt præcise. Heller ikke der hvor den ser ud til at være det. Peter Brodersens bot [2] er igang med at opdatere alle KMS punkter i Danmark med nyere data fra AdresseWebService. Du skal selv fodre den med data og hvor lang den er nået kan ses på rashers hjemmeside [3]. Da du skrev første gang på mailinglisten satte jeg den igang med at opdatere stort set hele Randers, men det ser ikke ud til den gad det, så det må vi lige prøve igen senere idag.


[1] - http://tools.geofabrik.de/osmi/
[2] - http://osm.ter.dk/address_insert.php
[3] - http://osm.rasher.dk/
ps. Du er jo allerede kommet godt igang. Godt arbejde! :).Med venlig hilsen
Rasmus Vendelboe2010/4/22 Jesper F <jesperfjoelner at hotmail.com>

Som jeg forstår det er KMS placeringer af danske huse importeret i OSM.
Hvad gør jeg hvis mit gps-spor for en vej er lidt displaceret i forhold til husenes placering. 
Altså at sporet nok følger vejens retning bedømt på husenes placering, men altså ikke ligger der, hvor jeg ville forvente vejen ville ligge bedømt på husenes placering.
Jeg har ikke lyst til at flytte på nogen af husene, men bliver så nødt til at forskyde vejens placering en smule? er det korrekt fremgangsmåde?

/Jesper

Hotmail: Trusted email with Microsoft’s powerful SPAM protection. Sign up now.


_______________________________________________
Talk-dk mailing list
Talk-dk at openstreetmap.org
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-dk

_______________________________________________
Talk-dk mailing list
Talk-dk at openstreetmap.org
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-dk
-------------- næste del --------------
En HTML-vedhæftning blev fjernet...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-dk/attachments/20100428/7ee1dd7b/attachment.html>


More information about the Talk-dk mailing list