[Talk-dk] Apropos Vejtyper

Sonny B. Andersen sba at bukhmark.dk
Lør Aug 1 12:23:49 UTC 2015


Apropos vejtyper i kolonihaveforeninger så jeg i går et lignende problem, som nok har været oppe et par gange. Det drejer sig om grusveje, mere specifikt Hejnæsvej (rel.42949497) og Munkedalsvej (rel.42954302) ved Silkeborgsøerne. Begge er tagget med unpaved, grade2 og det svarer fint til en befæstet grusvej uden midtergræs (og så er man dækket ind hvis renderen ikke respekterer tracktype). Desuden er Hejnæsvej tagget med motorcar=private, korrekt, selv om jeg så en postbil, og highway=residential, korrekt, der er beboelse på vejen.

Men Munkedalsvej er tagget: higway=unclassified, og det forstår jeg ikke. Iflg. "det grønne salmevers" (info-skiltet ved privat skov) er uvedkommende motorkørsel ikke tilladt, at der ikke er tagget motorcar=private må være en forglemmelse. Men selv om der ikke er nogen adresser på denne vej, så bruges den som adgang til en driveway til en ejendom, så den er vel også residential ??

Så er der som vanligt et par highway=footway, selv om der altså ikke er flisebelagte fortove i skoven, så de skal selvfølgelig rettes til highway=path.

I øvrigt er der også nogle useriøse vejnavne i skovene, "Opvarmningsbakken", "Bandana Hill" og "Killer Hill", som vel burde slettes; - men det er måske MTB-ruter, selv om de ikke er markerede som sådan ??

/sba-dk

-----Oprindelig meddelelse-----
Fra: Flemming Bruun [mailto:flemmingaa at gmail.com] 
Sendt: 26. juli 2015 07:29
Til: OpenStreetMap Denmark
Emne: [Talk-dk] Vejtyper i kolonihaveforninger

Jeg er lidt i vildrede mht. tagning af tilkørselsveje inde mellem kolonihaver.
De små stier er jeg helt med på, da de som udgangspunkt kun er til fodfolket.

De veje, hvor biler må køre frem til en P-plads, mener jeg burde tagges som (highway=service) Jeg kan se at disse også bliver tagget som (highway=residential) og som (highway=service, service=driveway)

Et blandet eksempel kan ses her:
http://www.openstreetmap.org/#map=17/55.70147/12.39657

Min opfattelse af et område med en kolonihaveforening er på linje med "industri", hvor man tagger (highway=service) inde på området. Det er fordi jeg ikke ser haveområde som et boligområde på trods af adresseknuderne.

Jeg er godt klar over at der bor folk 2/3 af året i områderne, men som udgangspunkt er det ikke til beboelse, men et fritidssted.

Så mit spørgsmål er blot: Hvad er det mest korrekte at angive vejene som?

/Flemming Bruun (b-holdet)

_______________________________________________
Talk-dk mailing list
Talk-dk at openstreetmap.org
https://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-dk


-----
Ingen virus fundet i denne meddelelse.
Kontrolleret af AVG - www.avg.com
Version: 2015.0.6086 / Virusdatabase: 4392/10346 - Udgivelsesdato: 31-07-2015
Mere information om maillisten Talk-dk.