[Talk-dk] Split way sletter historikken

Asger Frank asgerf at gmail.com
Tor Jun 4 11:19:02 UTC 2015


Hej, jeg trækkes med en lille særhed ved editering af OSM, jeg imidlertid som dokumentations-tilhænger synes er et kæmpe issue.
Jeg har brug for at høre jer andre, om jeg virkelig har fået rigtigt fat i det, og hvis det er uløseligt, så måske et trøstens "Det må du leve med".

Problemet kort: Når man i JOSM opdeler en eksisterende way vha. split way, så forsvinder historikken jo fra den fjerneste halvdel, som i stedet bliver til en fuldstændig ny way med én selv som ophavsmand (men dog bevarede tags). 

Helt banalt så er konsekvensen af slettet historik for en way:
- alle tidligere udgaver af way'en forsvinder
- henvisningen til tilsvarende changesets og dermed dokumentationen forsvinder (dog kan evt. source i nugældende tags stadig ses). 
- de bidragsydere man står på skuldrene af får ingen credit, og kan heller ikke bruges ved nysgerrighed/fejlfinding.
- JEG bliver tilskrevet som ophavsmand til den nye way, hvis tilblivelse og gyldighed jeg ikke kan tage ansvar eller ære for.   
- osv.

Split way på eksisterende ways er jævnligt nødvendig at bruge, fx når:
- der skal forfines med tilføjelse af et tag på kun en del af en vej (fx belægningstype) 
- man laver en route/relation ud fra fx afmærkede regionale cykelruter; så er det tit nødvendigt talrige gange at hakke veje over når ruten drejer fra. 

Dvs. redigeringen, der skulle forbedre kortet, har så også resulteret i en destruktion af databasen, hvor alle tidligere udgaver af de afsplittede halvdele er forsvundet. Det hverken lyder eller er rart.
Det eneste jeg kan finde på for at mildne skadenvirkningen, er at vende wayretningen før split, så kun den mindst betydende halvdel nydannes, men det kan overhovedet ikke kaldes en løsning. 


Ikke sandt? - mvh. Asger Frank


Mere information om maillisten Talk-dk.