[OSM-talk-nl] Installer voor Garmin kaarten

Bert Muijtstege bert_muijtstege at hotmail.com
Sat Jan 26 19:43:25 GMT 2008


Omosis..... ik ken alleen reversed Omosis van mijn werk, dus heb even op de wiki gekeken.Je wilt dus vanuit een database de data halen ?Welk formaat moet deze polygoon hebben ? Is zoiets ook niet gebruikt om de data van AND te converteren ? Ik zag inderdaad dat het knooppunten netwerk nog redelijk 'maagdelijk'is, alleen in mijn buurt zag ik wat data, er loopt een route hier door de straat, zal deze aanvullen.Ik denk als er een redelijke kaart te maken is voor de GARMIN GPS-en er wel meer mensen routes gaan aanvullen... Er is een JAVA pogramma; GPS_explorer, maar hier kan ik de source niet meer van vinden.Ik heb het wel werkend gekregen en dit zal moeten worden aangevuld met een USB data transfer. Ik ben trouwens eens met OSMcut en Mkgmap bezig geweest, maar ik krijg hiermee een "bad file name" en een crash bij mkgmap. Nu las ik dat jij dat probleem ook heb gehad, weet je hier een oplossing voor ?
 
Bert  


From: osm at na1400.infoTo: talk-nl at openstreetmap.orgDate: Fri, 25 Jan 2008 21:14:34 +0100Subject: Re: [OSM-talk-nl] Installer voor Garmin kaartenJa, sorry dat ik hier wat laat op reageer. Die Garmin cycle pagina in de wiki bedoelde ik met aangepaste fietskaart. Geen idee of dat gaat werken in MapSource, ik heb er verder nog niet naar gekeken. 
 
Ik heb even zitten denk over 'wat anderen kunnen doen voor Garmin kaarten' en dan heb ik het volgende wensenlijstje:
- Gereduceerde polygonen voor gebieden als Europa, Azie, Amerika e.d. maar ook voor land en apart om te gebruiken met Osmosis. Er zijn reeds polygonen te downloaden vanaf http://www.maproom.psu.edu/dcw/ of http://www.diva-gis.org/Data.htm maar die zijn te uitgebreid/complex. Voor Nederland bijvoorbeeld zouden 5 of 6 punten al genoeg zijn om een Garmin kaart te kunnen maken. Deze polygonen wil ik gebruiken om specifieke data uit een database of de planet file selecteren, om te zetten naar Garmin formaat en als zodanig aan te bieden. Een te hoge hoeveelheid punten in een polygoon maakt het extraheren van de data uit de database/planet onnodig langzaam (ter vergelijking: de eerste link heeft Nederland gedefineerd met bijna 2500 punten).
 
- Er zijn nog geen/weinig fietsroutes als zodanig gemapt in Nederland. Ook de node netwerken missen nog grotendeels. Voor een goede fiets kaart zijn deze dingen onmisbaar.
 
- Ik ben ook nog op zoek naar OpenSource software dat kaarten kan uitwisselen met Garmin GPSsen. Liefst zowel voor seriele als USB protocollen waarbij ik persoonlijk USB het belangrijkst vind.
 
_________________________________________________________________
Probeer Live Search: de zoekmachine van de makers van MSN! 
http://www.live.com/?searchOnly=true
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-nl/attachments/20080126/09dd1673/attachment.html>


More information about the Talk-nl mailing list