[Talk-ro] puncte access wi-fi adaugate in OSM

Rareş Rusu rares.rusu at gmx.de
Thu Aug 5 14:29:03 BST 2010


Salut Ciprian,

 

M-am uitat puțin prin zonele prin care știam că au fost adăugate multe puncte Wi-fi și totul pare foarte “curat” acum.

Mulțumesc de ajutor,

 

Rareș

 

From: talk-ro-bounces at openstreetmap.org [mailto:talk-ro-bounces at openstreetmap.org] On Behalf Of Ciprian Talaba
Sent: Thursday, August 05, 2010 10:03 AM
To: OSM Romania
Subject: Re: [Talk-ro] puncte access wi-fi adaugate in OSM

 

Salutare,

Acum cateva zile respectivul user a redevenit activ si mi-a raspuns la intrebarile pe care le aveam, dandu-si acordul sa stergem datele importate in OSM. Acum cateva minute am terminat de sters acele date, sccriptul de revert de pe SVN functionand foarte bine in conditiile in care datele nu au fost modificate (o parte din ele au fost sterse manual, dar asta nu a fost o problema).

As vrea o confirmare ca totul e OK, mai ales in zona Clujului.

--Ciprian

2010/4/20 Ciprian Talaba <cipriantalaba at gmail.com>

Am trimis un mesaj catre cel care a adaugat acele puncte si astept raspunsul lui. Vom vedea in curand ce parere are si ce solutii putem adopta.

--Ciprian

2010/4/3 Ciprian Talaba <cipriantalaba at gmail.com>

 

Salutare Rares,

2010/4/3 Rareş Rusu <rares.rusu at gmx.de>

 

Salut,

 Am observat că au fost adăugate o mulțime de hotspoturi wi-fi în OSM.  Din păcate sunt atât de multe încât harta e aproape imposibil de editat in JOSM acum (vedeți mai jos).

Pe lângă asta marea lor majoritate sunt private, fără nici o relevanță pentru un utilizator care ar dori să se conecteze la net.

 Am căutat și pe wiki și exact asta e îndrumarea oficială (să fie adăugate doar cele publice – din cafenele, hoteluri, etc http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:internet_access).

Bănui că au venit în urma unui import, are cineva nevoie de ele? Altfel propun să le ștergem.

 

Numai bine,

 Rareș

 

Pe lista globala a reaparut de curand aceasta problema a hot-spot-urilor wireless iar discutia nu a avut un final bine definit: http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk/2010-March/049210.html. Eu sunt total de acord cu informatia de pe Wiki si vad aceste AP-uri intr-un layer separat. OpenMap.ro (de ex) poate oferi aceasta informatie intr-un layer separat (vezi punctele de interes sau meteo) atat timp cat datele pot fi parsate si introduse intr-o baza de date (ceea ce banuiesc ca e posibil datorita acestui import). Va fi nevoie probabil de ceva functionalitati in plus pentru a putea tine aceasta informatie actualizata, dar cu putin timp liber sau ajutor :) se poate rezolva.

Intre timp cred ca ar trebui contactat utilizatorul in cauza si sa speram ca intelege de ce aceste date pot fi utilizate mai bine daca sunt tinute separat de datele OSM. As fi interesat sa stiu daca detine aceste date sau sursa lor pentru a putea sa continui discutia cu oferirea lor pe OpenMap.ro. Daca este vorba de un import poate cea mai buna solutie este un revert al changeset-ului(lor) care poate fi cerut pe lista dev sau talk.

Solutia pentru editare in JOSM este CTRL-w pentru a trece in "Wireframe mode". 

Numai bine,
Ciprian

 

 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-ro/attachments/20100805/7c02a1c0/attachment.html>


More information about the Talk-ro mailing list