[OSM-talk] cyclemap layer z18 trouble?

Jon Burgess jburgess777 at googlemail.com
Sat Feb 28 18:37:50 GMT 2009


On Sat, 2009-02-28 at 13:38 +0000, Jon Burgess wrote:
> On Sat, 2009-02-28 at 11:20 +0000, Dave Stubbs wrote:
> > The renderd process had crashed for some reason.. I've restarted it. I
> > deleted all the z18 tiles the other day because we're running out of
> > tile cache space (about 400GB)... a combination of that and the
> > process crash means that it's been churning out 404s for a while.
> > Anyway should all be working now.
> 
> I'd be interested if you could obtain a backtrace for any crashes and
> I'll investigate them. Capturing the core file by running the renderd
> from a shell with "ulimit -c unlimited" seems to be the best way to do
> this.
> 
> Over the past couple of days I've seen several crashes on the main OSM
> site and I've just tracked one of them back to an infinite recursion
> problem in the agg code. Applying the attached patch seems to fix it,
> provided you build with INTERNAL_LIBAGG=True. 
> 
> I have not been able to figure out which OSM feature was triggering
> this, but it occurs when rendering the metatile containing:
> http://tile.openstreetmap.org/17/78728/52568.png

I found the way causing the problem, approx 10000km long:
http://www.openstreetmap.org/browse/way/31278148

It seems unusual for a new way to be using such low node IDs, it looks
like something got confused when creating new nodes.

	Jon





More information about the talk mailing list