[OSM-dev] OSM customization problems

Kojo rbsnkjmr at gmail.com
Fri Dec 7 18:27:21 UTC 2018


Yes, it seems that style.xml has problems. I can see that on logs when
starting renderd. Maybe problem connecting to database.

"
An error occurred while loading the map layer 'default': Postgis Plugin:
FATAL:  role "www-data" does not exist#012Connection string: ' dbname=gis
connect_timeout=4'#012  encountered during parsing of layer
'landcover-low-zoom' in Layer at line 691 of
'/home/tileserver/src/openstreetmap-carto/style.xml'
"

I just don´t understand how does former tiles were rendering!?

I may have overwriten style files...










Em sex, 7 de dez de 2018 às 15:45, Kojo <rbsnkjmr at gmail.com> escreveu:

> Jochen, Yves,
> thanks for your attention.
>
> When I stop rendered:
>
> root at abcdef:/# ps -ef | grep renderd
> root      40901  38529  0 15:24 pts/0    00:00:00 grep --color=auto renderd
>
>
> And I request HTTP to clean a tile, it still answer:
> "Tile submitted for rendering"
>
> And when I ask for tile´s status:
>
> Tile is clean. Last rendered at Thu Dec 06 19:37:30 2018. Last accessed at Fri Dec 07 12:56:14 2018. Stored in file:///var/lib/mod_tile/default/14/0/33/223/20/0.meta
> (Dates might not be accurate. Rendering time might be reset to an old date for tile expiry. Access times might not be updated on all file systems)
>
>
> I thought that renderd was in charge to answer for Apache ModTiles, but I stoped renderd, restarted Apache but dirty/status stills answer. And still nothing changes to applying style.
>
> Andy, I am reading lots of documents. I will check those too.
>
> Thank you,
> Koji
>
>
>
>
>
>
> > - renderd.conf XML property, points to a style file. I change this file
>> but
>> > the changes I made doesn´t show on tiles, even if I reload data to
>> > database, and even if I mark the tile as "dirty" to force re-render.
>> This
>> > is the reason for the first question, that I can not even understand
>> when
>> > the style is applied, during import, or during render.
>>
>> Not sure but you might have to restart renderd and/or apache when
>> changing the renderd config.
>
>
>
>
>
> Em sex, 7 de dez de 2018 às 14:03, Jochen Topf <jochen at remote.org>
> escreveu:
>
>> On Fri, Dec 07, 2018 at 01:36:32PM -0200, Kojo wrote:
>> > Here I have some questions:
>> > - I am using mapnik to style the maps, but it is not clear for me that
>> the
>> > style is applied  while importing data from osm to database (and stored
>> > inside db data), or when the tile is rendered.
>>
>> Styles are applied when rendering *not* when importing.
>>
>> > - renderd.conf XML property, points to a style file. I change this file
>> but
>> > the changes I made doesn´t show on tiles, even if I reload data to
>> > database, and even if I mark the tile as "dirty" to force re-render.
>> This
>> > is the reason for the first question, that I can not even understand
>> when
>> > the style is applied, during import, or during render.
>>
>> Not sure but you might have to restart renderd and/or apache when
>> changing the renderd config.
>>
>> > - I tryed to check the png data direct on disk, but I couldn´t find it
>>
>> Tiles are stored as "meta-tiles" on disk, one meta-tile contains 8x8
>> tiles. This might have thrown your calculations off.
>>
>> Jochen
>> --
>> Jochen Topf  jochen at remote.org  https://www.jochentopf.com/
>> +49-351-31778688
>>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/dev/attachments/20181207/4c63eea0/attachment.html>


More information about the dev mailing list