[Talk-cz] Otevřeli jsme registrace na srpnový mapathon

Jan Bohm Jan.BOHM na prague.msf.org
Pátek Srpen 19 11:54:17 UTC 2016


Ahoj,

právě jsme otevřeli registrace na srpnový pražský mapathon Missing maps. Proběhne tradičně v posledním úterý v měsící, tedy 30. srpna od 18:00 do 20:30 v coworkingovém centru Svět – hub, registrovat se můžete zde: https://www.eventbrite.co.uk/e/missing-maps-czech-republic-mapathon-4-tickets-27210687900

A protože i přes své technické nadání jsem krátký na systém diskusí v téhle mailové konferenci, rád bych využil příležitost a podělil se ještě o pár poznámek:

-          Díky Honzovi Martincovi za report z červencového mapathonu. Potvrzuji, že bychom výhledově rádi na mapathonech školili nové uživatele JOSM a nové validátory. Sám s JOSM nemám zkušenosti a hodně bych uvítal, kdyby se někdo z vás, zkušených uživatelů, chtěl touhle cestou do Missing maps zapojit. Pokud máte možnost, přijďte na srpnový mapathon a můžeme to probrat osobně.

-          OSM piva jsou super nápad a moc rád přijdu. A jen tak úplně nenásilně bych vespolek rád nadhodil myšlenku, jestli byste nechtěli termíny piv koordinovat s mapathony. Mapathony v Praze děláme každé poslední úterý v měsíci, pracujeme na tom, aby se stala místem setkání lidí kolem OSM a stejně pak vždycky do nějaké blízké hospody jdeme. Pro mě by bylo to nejmenší, kdybych měl rezervovat o pár míst navíc. Pro vás, kdo jste se chtěli na mapathon podívat, by to mohla být možnost zabít dvě mouchy jednou ranou. V Londýně, kde iniciativa Missing maps vznikla, fungují mapathony přesně takto – na setkání často chodí i lidé, kteří nejdou mapovat, jen probírají aktuální témata kolem OSM a GIS.

-          Jen tak na okraj: v poslední době se mi ozvalo několik lidí z Brna, kteří by rádi rozjeli mapathony tam. Krom toho plánujeme s Jiřím Pánkem mapathon v Olomouci. Poptávky jsou i z dalších měst, ale tyhle dvě zprávy už jsou dost ověřené na to, abych je mohl vypustit. Dřív než v říjnu nechceme dělat mapathony jinde než v Praze (potřebujeme se trochu zajet), pak budeme aktivně pracovat na šíření do dalších měst.

-          A jedna nabídka: chystá se velký mapathon pro 350 lidí, který se bude odehrávat v pěti zemích současně (Chorvatsko, Bulharsko, Srbsko, Maroko, Portugalsko). Navazuje to na akci, kterou jsme dělali pro účastníky programu Remote Year (http://www.remoteyear.com/) po červencovém Mapathonu. Tenhle super-mapathon proběhne v neděli 25. září ve 12:00 (GMT +2), organizují to kolegové z MSF UK a píšou: „We are currently looking for an enthusiastic ID-trainer to facilitate this online training for the participants. We are also looking for 5-10 supporters who can attend the online mapathon to answer questions and support through online chat.“ Kdybyste se někdo chtěli zapojit a pomoci, ozvěte se mi.

Pěkný den
Honza Böhm


Jan Böhm | Digital Strategist
Lékaři bez hranic | Médecins Sans Frontières
Seifertova 555/47 | 130 00 Praha 3 | Czech Republic
+ 420 257 090 152 | www.lekari-bez-hranic.cz<http://www.lekari-bez-hranic.cz/>
www.lekari-bez-hranic.cz/krize-v-nigerii<http://www.lekari-bez-hranic.cz/krize-v-nigerii>
[MSF172090_Medium]<http://www.lekari-bez-hranic.cz/krize-v-nigerii>

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <https://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-cz/attachments/20160819/a89c40e3/attachment.html>
------------- další část ---------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image002.jpg
Type: image/jpeg
Size: 15398 bytes
Desc: image002.jpg
URL: <https://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-cz/attachments/20160819/a89c40e3/attachment.jpg>


Další informace o konferenci talk-cz