[talk-cz] iD: Když mapovat, tak důkladně ;)

majkaz majkaz na centrum.cz
Úterý Květen 19 09:05:55 UTC 2020


Nechápu tuhle poctivost, co se objevuje čím dál tím častěji: https://www.openstreetmap.org/way/82549711/history <https://www.openstreetmap.org/way/82549711/history>
 
Fakt v našich krajích máme běžně kanály se zdymadly a se slanou vodou, ovlivňované přílivem, že je třeba neexistenci daných skutečností zadávat? Já chápu, že to iD uživatelům v podstatě podsouvá a jde v současnosti stylem maximálního mapování místo toho, aby se zadaly jen základní dostačující informace a zmapovaly odchylky od normálu. V konečném důsledku se to ale tímhle způsobem rychle dostane do stádia, kdy budeme mít v OSM tolik nadbytečných dat, že nějaká systematičtější údržba bude nad lidské síly.
 
Jen tak mimo, podle mého je to sice zmapováno poctivě, ale blbě. To není waterway=canal (pro lodní dopravu), ale asi nejspíš waterway=ditch (analogicky k barrier=ditch, případně tam asi může být obojí) nebo waterway=drain (vzhledem k tomu, že to je vyzděné). Je to bývalý vodní příkop kolem hradeb - Mlýnská stoka: https://w.wiki/RDe <https://cs.wikipedia.org/wiki/Ml%C3%BDnsk%C3%A1_stoka_(%C4%8Cesk%C3%A9_Bud%C4%9Bjovice)> - jediná "doprava" je tam, že to tak jednou do roka někdo z hecu sjede na nějakém plavidle. 
 
Majka

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-cz/attachments/20200519/61740396/attachment.htm>


Další informace o konferenci talk-cz