[Talk-dk] Datadonationer fra offentlige instanser

Emil Tin ZF0F at tmf.kk.dk
Ons Sep 7 09:41:09 BST 2011


som jeg tidligere har nævnt har vi (kbh's kommune) været i kontakt med IT og Telestyrelsen omkring udvikling af et værktøj der kan gøre det lettere at få offentlige data over i OSM. det kunne have mange former. f.eks. et værktøj der gør det lettere at sammenligne OSM og GIS, eller en webside hvor man kan tracke hvem der gør hvad - en slags geo-bugzilla, som offentlig myndigheder kan skriver automatisk til. så det er på ideplan, og input er velkomne :-)


	
-----Oprindelig meddelelse-----
Fra: Michael Hammel [mailto:MIH at dcf.dk] 
Sendt: 7. september 2011 10:31
Til: talk-dk at openstreetmap.org
Emne: [Talk-dk] Datadonationer fra offentlige instanser

Som det måske er nogle bekendt har Cyklistforbundet siden februar i år arbejdet på at udvikle en ruteplanner for rekreativ cykling, cykelferier mv., Cyclistic.dk, som vi bygger ovenpå OSM.

Når jeg præsenterer Cyclistic, OSM og det arbejde vi organiserer med vores uddannelsen af frivillige mappere, får jeg tit interesserede henvendelser fra deltagerne i møderne (typisk offentlige instanser), om hvordan deres data kan komme OSM til gode. 

Jeg vil derfor høre til, hvordan status på de forskellige sager (Stevns mv.) med import af data til OSM er, og hvad vi kan gøre for at imødekomme de hjælpsomme mennesker, der gerne vil hjælpe med store mængder data.

Problemet er mindre at få data, end det er at give et klart svar på retsstatus, og hvordan selve donationen bedst kan foregå.


Med venlig hilsen
 

Michael Hammel

Produktejer, Cyclistic
 
M. +45 40 70 83 70
 
 
 Mere information om maillisten Talk-dk.