[Talk-dk] færdselsloven - venstresving på cykel

Emil Tin ZF0F at tmf.kk.dk
Tor Aug 30 16:15:39 BST 2012


højresving gælder også for cyklister (med mindre skiltet angiver noget andet).-----Oprindelig meddelelse-----
Fra: Uffe Kousgaard [mailto:uffe at routeware.dk] 
Sendt: 30. august 2012 11:37
Til: OpenStreetMap Denmark
Emne: Re: [Talk-dk] færdselsloven - venstresving på cykel

Gælder højresvingsforbud for cyklister?

Dels må de være sjældne og dels er det næppe sandsynligt, at nogen ville 
overholde dem, men for princippets skyld. Hvad siger jeres jurist?

Hilsen
Uffe Kousgaard

Emil Tin wrote:
> hej,
>
> det lader til at venstresving forbudt generelt kke gælder for cyklister, da man på cykel skal lave et 'stort venstresving' i kryds, og derfor reelt udføres som om der var tale om to ligeudkørsler - nedenfor er udklip fra email udveksling med de kyndige her i kommunen.
>
> spørgsmålet er så om man generelt bør undtage cyklister i venstresvingrestriktioner i OSM (i dk) eller om det bør håndteres af ruteberegnerne?
>
>
> vh
> emil tin
>
>
> ..................
>
>
> https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=139027
>
> Stk. 3. Før vejkryds skal cyklist, der skal lige ud eller svinge til venstre, uanset § 16, stk. 1 og 3, fortsat holde til højre på vejen. Såfremt en eller flere vognbaner ved afmærkning er forbeholdt de kørende, der skal svinge til højre, er det dog tilladt cyklisten at placere sig ved linjen mellem den nærmeste vognbane, som ikke er forbeholdt de højresvingende, og højresvingsbanen. Cyklist, der ønsker at svinge til venstre, skal fortsætte gennem krydset til dets modsatte side og må først foretage svingningen, når det kan ske uden ulempe for den øvrige færdsel. Dette gælder uanset afmærkning, medmindre det fremgår af denne, at den gælder for cyklister. 1.- 4. pkt. gælder også ved kørsel over eller bort fra kørebanen uden for vejkryds.
>
>
> Jeg har hørt vores jurist og hun har set i "den kommenterede Færdselslov". Der står helt bogstaveligt at "svingningen skal udføres som om der var tale om to ligeudkørsler" og vi konkluderer at der ikke findes et cyklist-venstresving. (og derfor kan man ikke forbyde det..
>
> Hvis du kommer fra en ensrettet vej, skal du stadig lave to ligeudkørsler, og holde tilbage fra dem der skal ligeud. Hvis du kommer fra en ensrettet vej, men hvor du har cykling mod ensretningen tilladt, skal du stadig lave to ligeudkørsker, og holde tilbage for dem der skal ind på vejen.
>
> Der vil aldrig være venstresving forbudt for cykler. Hvis ikke de må køre den vej, vil det være angivet på selve vejen, som indkørselsforbud / cyklister forbudt skilte (som på motorvejsramper)
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Talk-dk mailing list
> Talk-dk at openstreetmap.org
> http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-dk
>
>
>   

_______________________________________________
Talk-dk mailing list
Talk-dk at openstreetmap.org
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-dkMere information om maillisten Talk-dk.