[Talk-lv] Latvijas ostas - AIS

Felikss Delle felikss at dss.com.lv
Wed Jun 30 15:01:35 BST 2010


Paldies par atbildi!

Lai neņemtu pirmo reizi par daudz, rit centīšos nomapot tikai abus molus.

Vai Jūs zināt un izmantojat, protams tikai salīdzināšanai, OSM kartes ar Google Earth . Šī ir baigi labā adrese: http://sautter.com/map/

Felikss

From: Viesturs Zariņš [mailto:viesturz at gmail.com]
Sent: Wednesday, June 30, 2010 4:42 PM
To: Felikss Delle
Cc: talk-lv at openstreetmap.org
Subject: Re: [Talk-lv] Latvijas ostas - AIS

Sveicināts pulkā!

Nu rinņķī kopā ar tevi skraidīt laikam neskraidīšu.
Bet varētu savākties kādu vakaru, teiksim, LU Linux centrā un sazīmēt atbilstošo vietu.

Ar projekta importēšanu ir viltīgi. Vispirms tev vajag atļauju (vēlams rakstisku) no projekta īpašnieka projekta izmantošanai OpenStreetMap. Ideālā gadījumā izplatīšanai publiskajā domēnā.
Ja tas ir, tad vai nu skenējam iekšā papīru un piesaistam pie koordinātām un tad pārzīmējam. Vai labāk, dabonam projekta digitālu versiju un tad importējam.

Viesturs

On 2010.06.30. 16:08, Felikss Delle wrote:
Labdien visiem!

Esmu jauns lietotājs un izmantoju vienu no kuģu automātiskās identificēšanās sistēmām AIS (Automatic Indetification of Ships)  – www.vesseltracker.com<http://www.vesseltracker.com>. Ar to varam kontrolēt kuģu ienākšanu un iziešanu no ostām. Ir sabiedrība, kas kolekcionē kuģu foto uz šinī vietnē ar tām dalās, vērtē,  u.t.t.   Sistēmā iepriekš izmantoja Bing kartes, bet tagad OSM kartes. Tāpat informāciju par kuģiem var uzlikt uz Google Earth.
Vesseltracker ir maksas pasākums, bet ja nav nepieciešama informācija par kuģiem konkrētajā brīdī un ir OK to redzēt ar 2-24h nobīdi, tad var lietot par velti.

OSM Latvijas ostas izzīmētas ļoti aptuveni. Es varētu savākt datus fiziski tās apmeklējot tas , jo mūsu uzņēmums strādā visās Latvijas ostās.

Rīt būšu Skultes ostā , kas OSM kartēs atrodas Zvejniekciemā, bet fakstiski nav iezīmētā. Tur jau no 2008.gada ir jauns mols ar piestātni u.t.t.

Pieredze labot kartes man vēl nav, bet varu uztaisīt GPX failu/s un savākt citu info piem. ostas piebraucamos ceļus un ostas iekšējos ceļu, lai vēlāk tos izmantotu.
Pats lietoju HTC TouchPro2 viedtelefonu (OS Windows Mobile 6.5) + GPS softu TRACKY 3.4.4. (www.TrackThisOut.com<http://www.TrackThisOut.com>).

Varbūt, kāds no pieredzējušiem kolēģiem vēlas piebiedroties uz atbraukt līdz, lai viss sanāk korekti. No Rīgas izbraukšu ap 09:00.

Man ir pieejams ir Skultes kokostas rekonstrukcijas projekts, kuru varu iegūt to projekta īpašnieka. Tas nav ortofoto, bet precīza informācija papīra formātā.

Ar cieņu,

Felikss Delle
felikss at dss.com.lv<mailto:felikss at dss.com.lv>






_______________________________________________

Talk-lv mailing list

Talk-lv at openstreetmap.org<mailto:Talk-lv at openstreetmap.org>

http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-lv



-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-lv/attachments/20100630/947df842/attachment.html>


More information about the Talk-lv mailing list