[OSM-talk-nl] Persbericht Assen

Gert Gremmen Administrator at ce-test.info
Thu Jun 14 11:23:50 BST 2007


- Ik zou ook nog iets zeggen over het Internationale aspect van Openstreetmap

- Over de mogelijkheid tot het ontwikkelen van nieuwe applicaties, waar we

misschien nog niet aan gedacht hebben, anders dan navigatie.

-     Het principe van open data.

-     Aanwezigheid van opzettelijke fouten in commerciele kaarten

-     Oproep (meer nadrukkelijk) tot deelname (Nu de kans om jouw wijk op de kaart te zetten)

 

Regards,

Gert Gremmen________________________________

From: talk-nl-bounces at openstreetmap.org [mailto:talk-nl-bounces at openstreetmap.org] On Behalf Of Henk Hoff
Sent: Thursday, June 14, 2007 12:07 PM
To: talk-nl at openstreetmap.org
Subject: [OSM-talk-nl] Persbericht Assen

 

Dames en heren van de mailinglist,

 

Onderstaand persbericht heb ik vandaag richting de regionale pers gestuurd (regionaal vanuit het perspectief van Assen ;-) ). Ik wil ook nog enkele landelijke media benaderen. Maar daarvoor wil ik er nog iets meer in hebben. Iets over de mapping-parties in de grote steden enzo. Hebben jullie eventueel nog ideeën?

 

Groet,

Henk Hoff

 

En dan nu het persbericht:

 


Assen als eerste Nederlandse gemeente op de kaart gezet!


 

Assen is als eerste gemeente in Nederland volledig in kaart gebracht in OpenStreetMap. Met simpele GPS apparatuur hebben Richard van der Weerd en Henk Hoff het afgelopen half jaar heel Assen doorkruist om alle straten in kaart te brengen. Zelfs het TT-circuit is opgenomen.

 

OpenStreetMap is een project dat tot doel heeft het maken en verspreiden van kostenloze geografische data (zoals wegenkaarten) aan iedereen die dat wil. Het project is opgestart uit onvrede met de huidige mogelijkheden om aan kaartmateriaal te komen. Bestaand kaartmateriaal is vaak niet te gebruiken voor nieuwe toepassingen of, wanneer het wel bruikbaar is, hangen er zeer hoge kosten aan. "Eigenlijk is OpenStreetMap de Wikipedia onder de wegenkaarten", aldus Henk Hoff.

 

Ruim een half jaar geleden is Richard van der Weerd begonnen met het doelgericht verzamelen van loggegevens van zijn GPS. In zijn vrije tijd werkt hij aan een eigen navigatiesysteem. "Om het systeem te kunnen gebruiken had ik kaartmateriaal nodig. Ik kon het alleen voor veel geld te kopen. Dat had ik er niet voor over, dus ik besloot zelf maar de data te gaan verzamelen" geeft Richard als zijn drijfveer aan. In de afgelopen vier jaar heeft hij als bètatester van een commercieel navigatiesysteem heel veel GPS-data verzameld.

 

Toen Henk Hoff het project enkele maanden geleden leerde kennen was hij direct enthousiast. "Door het vrij beschikbaar stellen van goed kaartmateriaal kunnen veel nieuwe ontwikkelingen gestimuleerd worden. Juist een toeristische provincie als Drenthe kan daar flink van profiteren."

 

Iedereen die in bezit is van een GPS-apparaat kan een bijdrage leveren aan deze vrije wegenkaart. Dit kan door de logginggegevens ter beschikking te stellen of door deze zelf te verwerken in de kaart. Meer informatie is te vinden op www.openstreetmap.nl

 

Einde persbericht.

 

Voor meer informatie: Henk Hoff [telefoonummer], Richard van der Weerd [telefoonnummer]

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-nl/attachments/20070614/5c2d0d41/attachment.html>


More information about the Talk-nl mailing list