[OSM-talk-nl] Staat licentie van top10nl importeren toe ?

Robert Elsenaar robert at elsenaar.info
Sun Feb 17 18:18:22 UTC 2013


Dan zie ik op dat punt geen bezwaren en ben ik zelfs voorstander. Loop me, zoals jullie wel herinneren,  al jaren loop te ergeren aan de niemandslandjes zonder bijbehorende paden. 



Met vriendelijke groeten 
Robert Elsenaar

Top10NL Import <top10nl.import at gmail.com> schreef:

Voor zover ik weet is het niet mogelijk om de top10nl omline te bekijken. Je kunt wel data downloaden en dan openen in GIS programma's. Zie www.nlextract.nl van Just van den Broecke.
 
Het is de bedoeling om alleen de paden in OSM te importeren die nog niet ingevuld zijn. Dat betekent inderdaad dat er tijdens de import geen reeds bestaande paden worden vervangen. De nieuwe paden worden zo goed mogelijk aangesloten op diegene die al in OSM bestaan. Het jarenlange werk om in te voeren wat er nu in OSM zit blijft dus behouden.
 
Zoals elke kaart is top10nl (topografisch kaarten) niet helemaal perfect. Het controleren of paden bestaan is makkelijker dan alles pad voor pad met de in hand in te voeren. Hier is ook sprake van een afweging en keuze, wil je een landsdekkende kaart waar het in een klein aantal gevallen kan voorkomen dat een bospad er niet meer is, of ga je voor een kaart met grote witte plekken maar waarbij wel alles zelf ter plekke is gecontroleerd. Ik ben zelf van de eerste stroming maar wel met behoud van wat nu al in OSM zit. Natuurlijk ga ik pas beginnen met importeren als er redelijke mate van concensus is van of, wat en hoe.
 
Tycho.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-nl/attachments/20130217/75e52009/attachment.htm>


More information about the Talk-nl mailing list