[OSM-talk-nl] Fietsknopennet relatie ID 1569792

Frank L frankl2009 at xs4all.nl
Mon Sep 10 16:56:01 BST 2012


Ik heb Jo toen verzocht om de knooppunten niet weg te halen uit de individuele relaties in het netwerk waar ik m.n. mee bezig ben (Stadsregio Arnhem Nijmegen, SAN) en hij heeft het gelaten zoals het was. Daar is het dus niet verwijderd.

Als je handmatig de boel onderhoud, dan heeft het nut om de knooppunt te handhaven in de relaties, zeker in het SAN netwerk. Het SAN-netwerk is groot, niet onderverdeeld in subregio's, en knooppuntnummers worden vaak herhaald. In het SAN (en een paar andere noordelijke netwerken) hebben knooppunten ook een (unieke?) naam (te vinden op de infopanelen). Nummer en naam samen zijn uniek voor een netwerk. Als je zelf de knooppunten bezoekt voordat je ermee aan de slag gaat, dan geeft de naam een herkenningspunt. Ik wil ze niet graag missen.

Verder: het staat nu wel in de wiki omdat Jo het zo heeft veranderd toen hij bezig was om alles weg te halen uit de netwerken.
 ----- Original Message ----- 
 From: Jo 
 Sent: Friday, September 07, 2012 4:24 PM
 Subject: Re: [OSM-talk-nl] Fietsknopennet relatie ID 1569792


 Het staat op deze pagina:

 http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Cycle_Node_Network_Tagging

 Ik heb die knooppunten weggehaald in alle netwerken die ik al had opgekuist, dus niet enkel in Peel en Maas. Nakijken of er minimaal 3 routes vertrekken/toekomen bij een knooppunt kan ook op een andere manier. Ik vind o.a. dat ze in de weg zitten bij het sorteren van de leden. Ze veroorzaken dus extra werk om in orde te houden.

 Moesten ze nu geen deel uitmaken van de wegen zelf, zoals bushaltes in OV-relaties, dan zou ik wel voorstander zijn om ze toe voegen aan de routes.

 Jo------------------------------------------------------------------------------


 _______________________________________________
 Talk-nl mailing list
 Talk-nl op openstreetmap.org
 http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-nl
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-nl/attachments/20120910/2ecfea3c/attachment.html>


More information about the Talk-nl mailing list